In momentul in care va ocupati de asamblare dulap, recomandarea noastra este sa alegeti de fiecare data sa colaborati cu profesionisti in asamblare. Daca vrei sa va aventurati singuri pe drumul montajului de mobilier atunci puteti incerca macar sa urmati sfaturile de mai jos.

 

Asamblare dulap - Gasiti instrumentele potrivite

Majoritatea mobilierului gata de asamblare vine cu instrumentele de baza necesare pentru asamblare. Dar daca elementele dvs. sunt mai complexe, este posibil sa aveti nevoie sa strangeti instrumentele necesare inainte de a incepe proiectul. Cele mai multe ansambluri de mobilier de baza necesita un ciocan, o cheie reglabila, un ciocan de cauciuc, chei de alunecare, un set de surubelnite cu cap plat si cap-stea, banda de masurare, smirghel si o rindea. Uneltele electrice precum surubelnitele electrice si burghiele cu biti interschimbabili va pot usura munca in timp ce construiti obiecte complicate.

Nu o faceti singur

Cele mai multe proiecte de asamblare a mobilierului necesita cel putin doua seturi de maini, mai ales daca sunt piese grele sau daca instalarea necesita nivelare pe perete. Adresati-va prietenilor sau membrilor familiei pentru ajutor sau solicitati ajutorul unui profesionist.

Urmati instructiunile

Chititi instructiunile si respectati cu strictete instructiunile ilustrate cu privire la modul de constructie a mobilierului. S-ar putea sa doriti sa treceti prin manual de mai multe ori pentru a obtine o imagine clara a procesului. Incepeti construirea din baza si apoi treceti la detalii. Daca exista multe elemente similare, construiti-le simultan pentru a evita confuzia.

Asamblarea mobilierului poate fi o sarcina lenta. Este posibil ca unii pasi sa nu fie foarte intuitivi. Este nevoie de rabdare, si apare nevoia de a va relaxa si de a lua pauze. Daca va grabiti, sunteti mult mai predispus sa faceti greseli. Puteti evita insa toate aceste probleme colaborand cu o firma de asamblare mobilier care sa faca totul in locul vostru.

Detalii aici